marți, 12 februarie 2008

Ziua indragostitilor... partea II

Am asteptat sa treaca aceasta sarbatoare mult apreciata de domnitze si oarecum urata de tinerii domni. Eram curioasa sa vad daca gasesc noi reactii si noi tipuri de comportament in randul indragostitilor. Cred ca lucrurile stau foarte simplu... cum stim toti, barbatii sunt de pe Marte iar femeile de pe Venus si au principii de viata diferite, trairi si placeri diferite. Asta ar fi un punct de plecare in ceea ce priveste discutiile si certurile care au loc in aceasta zi pe tema: sarbatorim sau nu Valentine's Day.

Ce este Valentine's Day - o sarbatoare importata care imediat dupa revolutie a prins bine la romani... si cand spun romani ma refer la absolut toti... si la cel care traieste intr-o super vila in vestitul cartier Pipera dar si la tanarul indragostit care pentru a-si intalni iubita trebuie sa strabata pana in comuna vecina cativa km buni pe jos. A devenit intr-un timp foarte scurt, un fenomen de masa. In aceasta zi "magica" mall-urile, restaurantele, cluburile, strazile sunt pline de inimioare, balonase si rosu din abundenta... Toti vor sa serbeze cat mai frumoas aceasta zi a dragostei.

Aseara am fost intr-un club unde merg saptamanal si chiar sunt clienta fidela. Central Club, club cu o capacitate de aproximativ 500 persoane, care era deja neinacapator. Dintre toti cunoscutii cu care ma intalnesc acolo in fiecare joi doar tanarul Liviu era prezent. In rest, am gasit acolo copii, parinti si chiar bunici dornici de afirmare pe "Fotoliul din odaie" sau alte "shlagare" pe care le auzeam si noi cel mult o data pe saptamana la TVR in anii copilariei. Acum le auzim frecvent la karaoke reusit interpretate de diverse domnisoare dornice de afirmare.

Practic, aceasta zi a indragostitilor este o zi in care omul de rand reuseste si el (fiind batut la cap zile intregi cu aceasta sarbatoare) sa iasa in lume cu aleasa. Ies la un cico sau poate chiar un vin si la un dans... acum este momentul in care isi marturisesc si ei spasiti dragostea, isi arata talentele de dansatori iar cei cu voce sau doar cu curaj - talentele de interpreti.

Intotdeauna am tinut cu barbatii si nu cu femeile si din nefericire si de data aceasta inclin sa tin tot cu ei... nu mi-a placut ce am vazut aseara... Am simtit ca intimitatea imi este incalcata de oameni fara gust, fara ureche muzicala sau alte veleitati care le-ar permite accesul intr-un club oarecare. Traim intr-o lume libera si fiecare are dreptul la exprimare. Ei bine, de-asta ma exprim si eu acum... Eu merg acolo in fiecare saptamana... ei ... o data pe an... Au dreptul la fericire!!!

8 comentarii:

Anonim spunea...

gucinella .... frumos, poate prea frumos si timid ... nu te shtiam asha.

vad o parte pesimista a vestitei sarbatori - cea in care realizezi ca shi astazi, de V'Day, e trafic, shi astazi ai stat neashteptat de mult la scarbici, shi astazi ai parte de mitocani .... shi uite asha realizezi ca nu potzi serba cum se cuvine ziua indragostitzilor, deshi te'ai aprins cumva pe la ora 13 cand ai aflat ca e V'Day.

varianta optimista este mai roz, nu ? nimic nu te supara de 14 februarie, stai calm, relaxat si incerci sa nu te lasi afectat de nimic. ai cumparat flori, te'ai pregatit pentru seara .. poate incerci sa treci de baremul de 4 minute .... shi totul va fi roz.

e gucinello .... pesimista sau optimista ?

MihaiL

Anonim spunea...

te dezamagesc si iti spun ca nu am cumparat nici flori iar pregatirea pt seara a durat fix 30 de minute incluzand: gatit, dus, mancat, imbracat, machiat, plecat...
e o gucinella neutra acum ... extrem de optimista aseara...
Next time nu ma mai ocup de rezervari si organizat!!! Sunteti neseriosi!!!

Anonim spunea...

IInu ai prins'o p'asta cu baremul de 4 miniute ... e ok, sa zicem ca eshti la scarbici.

am avut macar o scuza aseara, dar iara nu ai cum sa intzelegi - aici chiar nu ai cum.

tot MihaiL

Anonim spunea...

Mai, copii, treaba sta asa. La noi Valentine's Day asta a ajuns peste ocean nitel scuturat de esentele sale. Ideea e asa, daca dai un ochi pe siteuri cu un iz de treaba serioasa, constati fara prea mari batai de cap ca nu atit ziua indragostitilor, ci ziua iubirii, dragostei, cum vreti sa ii ziceti. In America, tara care a produs nebuneala cu pricina, pe 14 februarie, prietenii se congratuleaza intre ei, oamenii isi suna parintii, se trimit carduri in toate directiile. Asa ca, relax, nu e chiar asa de nasol si nici chiar asa de obligatoriu, ca sa zic asa...

Anonim spunea...

Pt Mr MihaiL... prefer sa nu fiu in situatii de genul 4 minute... iar referitor la scuza... o cunoastem si se accepta doar pt ca e o dulceata plina de viata ... si cred ca ar vrea si ea prin cluburi...:-)

Anonim spunea...

Pt vasilissa

Da mai dar daca e sa luam fenomenul Valentine's cum e la origini... cu telefoane in toate directiile ... ne creste cu mult factura... Noi romanii avem multe sarbatori din astea cu iertaciune ... nu pot sa ti le numar ca e greu sa stau sa studiez calendarul ortodoz acum...
In cazul meu e complicat rau... remember... 27 de veri... iti dai seama ca toti au parinti... 2 de caciula...

Anonim spunea...

pentru gucinella ... cu sigurantza va dori shi ea prin cluburi, dar am stabilit parca ca NU vei fi aceea care o va initzia, nu ? :)))

pentru vasilissa : numai cei cu o experientza americana pot intelege ce inseamna V'Day la ei, nu? Poate nu au totzi acest background si hai sa vedem cum sarbatorim noi aici Dragobetele pe 24. Ceva sugestii ? Cica nu am avea nevoie de o zi (indiferent daca e 14 sau 24) ca sa ne aducem aminte de EA sau EL, dar pe de alta parte in viteza cu care traim parca e un bun reminder pentru acest sentiment - asta e solutia pentru verii tai, gucinella. ;)

cu deosebita stima, rescpect si consideratziune ... MihaiL

Cougar spunea...

deci, e center club, nu central club
că nu e casa de cultură din ghimpaţi, ci din tărtăşeşti:).

a doa oară: joia viitoare vin să vă zăpăcesc de cap. că mi-e dor să mă dau în stambă.